About Us

Yoga Studio in the City of New York

Est suspendisse laoreet morbi donec dictumst quam. Et in donec pulvinar ullamcorper ante. Erat in scelerisque sed nulla tellus, massa eu elementum. Tortor, in risus euismod diam, egestas in at volutpat fusce. Habitant adipiscing elementum ultrices laoreet nullam potenti malesuada rhoncus semper. Nam integer ac mauris ipsum tortor.

Leo sagittis consequat donec nulla vel aliquet cursus odio sed. Id enim turpis quis lectus. Pulvinar sed cras amet, tincidunt. Vitae mattis enim velit enim, dui enim. Est porta sit ullamcorper non morbi aliquam phasellus. Porttitor sed adipiscing sem congue consequat commodo mi in pretium.

“Aliquam faucibus scelerisque odio aliquet platea scelerisque in metus nunc nunc nisl lacus, nec dignissim et, ultricies vitae suspendisse massa egestas velit in massa eget nulla pharetra tortor sagittis sagittis massa nec.”

Helena Hayes
Founder, Instructor

Discover Our Yoga Studio

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Our Certification

Yoga Instructors

Ellen Sherman

Subscribe To Our Newsletter

Morbi lobortis morbi dignissim sodales eget mauris turpis interdum sagittis sed cursus nunc nulla congue quis.

Om mig

Vi alla har en historia som bidrar till de vi är och jag har mött livshändelser som fått mig att lära känna mig själv – på riktigt.

Jag känner tacksamhet över att livet visat mig livet. Jag känner också en tacksamhet för känslan av den djupare närvaron och glädjen jag upplever samt att ordet oro känns långt borta.

Idrotten och lagspelet är något som förgyllt mitt liv och det bidrog till en fin och trygg referens in i vuxenlivet.

Respekt och hänsyn till människors olika förutsättningar, den insikten har jag fått med mig sedan barnsben. Jag är uppvuxen i en familj som så länge jag minns öppnat dörren för sommar- och fosterbarn. Det har varit fantastiskt och det har berikat mitt liv men i vuxen ålder började jag inse att den medaljen även hade en baksida. Jag förstår att jag i tidig ålder började backa till förmån för andra, kanske lades grunden där till att jag ofta talat, stått upp och tagit ansvar för andra utan att inse att det kunde bli på bekostnad av mig själv. Utan att ha förstått det så har jag låtit mig utnyttjas av andra som dragit nytta av min ”talang”.

Idag vet jag värdet av att sätta hälsosamma gränser både för mig själv och gentemot min omgivning.

Det mänskliga mötet har alltid legat mig varmt om hjärtat och jag har tillbringat största delen av mitt arbetsliv inom kundservice. Därutöver så har jag haft olika roller inom ledarskap, vilket jag har också har utbildning inom. Jag har också verkat som ledare i idrottsvärlden, både för senior- och ungdomsverksamhet.

När jag fick egen familj så hamnade vi i en situation där en familjemedlem behövde personlig assistans i hemmet och även där kom min kompetens som ledare till användning. Mitt vuxna liv har påverkats med familjemedlemmar som fått neurologisk sjukdom, vilket många gånger har varit utmanande. Händelserna i sig, i kombination med kämpandet för ”familjens rätt” med olika myndigheter bidrog till att energin och självkänslan drogs till en nivå där jag levde utan att riktigt leva.

Till slut nådde jag en gräns då jag lyckligtvis nog bestämde mig för att landa och börja sätta mer fokus på mig själv. Det ledde till att jag under cirka fyra år prioriterade att vara själv när tillfälle gavs, det var som att jag behövde hämta ikapp mig själv och min själ. Jag är tacksam för att jag vågade möta allt känslomässigt som kom till mig då och för mitt tålamod i processen.

Där och då visste jag inte att det skulle bli början på en vändning, där olika pusselbitar skulle börja hitta sin rätta plats. Det fina pusslet fortsätter att pusslas, lite varje dag och jag ser till att styra så att pusselbitarna placeras rätt. Helt enkelt för att jag inser att det är mitt ansvar. 

Jag önskar att jag hade förstått värdet i att ta emot hjälp och jag förstår, med facit i hand, att processen i att hitta tillbaka till mitt genuina jag, det skulle med hjälp ha gått så mycket fortare.

I utbildningen till samtalscoach var det mycket praktik, vilket även innebar att vi själva tog emot massor av coachning. Det blev till en fin bonus, coachningen har hjälpt mig att få mina pusselbitar att hamna på plats med mer lätthet. Det är därför jag med säkerhet vet att coachning hjälper och att metoden som vi använder inom Leadership By Heart är oerhört effektiv.

För många år sedan, när det var som tuffast så uttalade jag en önskan i att kunna stödja andra familjer där det finns familjemedlem med en funktionsnedsättning, så att de inte skulle behöva ta den långa vägen som jag tog.

Tänk om jag där och då hade vetat att jag skulle utbilda mig så att jag kan finnas för människor som önskar förändring i sina liv, oavsett situation.

Jag har stor kompetens och erfarenhet av livet och är jag övertygad att det är till fördel, att det bidrar med extra trygghet i min coachning.

Jag är genuint lycklig över att jag valt att utbilda mig till certifierad samtalscoach, att jag helt och fullt sysslar med det jag brinner för.

Att coacha till mänskligt växande, det berikar och tillför mig så mycket. Jag har hittat hem!

Jag har gjort resan med att hämta ikapp mig själv och min själ
- känner mig rustad för att hjälpa andra.